Veho Olari
Veho Olari Veho-konserni

Veho perustettiin v. 1939 Mercedes-Benzin maahantuontia varten. Nimi Veho on latinaa ja tarkoittaa Suomeksi ”minä kuljetan”.

Veholla on kaksi ydinliiketoimintaa Suomessa: Veho Henkilöautot ja Veho Hyötyajoneuvot. Lisäksi yhtiöllä on autoalan toimintaa Ruotsissa, Virossa, Latviassa ja Liettuassa.

Veho Henkilöautot Suomessa
Veho Henkilöautoihin kuuluvat Mercedes-Benz-, Citroën- ja Peugeot-henkilöautoliiketoiminta ja Veho-liikkeissä tapahtuva Ford-, Honda- ja Škoda-jälleenmyynti. Mercedes-Benzin ja Citroënin jälleenmyynti tapahtuu omien, pääkaupunkiseudulla, Tampereella, Turussa ja Oulussa sijaitsevien, Veho-liikkeiden sekä muualla Suomessa toimivien itsenäisten jälleenmyyjien kautta. Peugeotin jälleenmyynti tapahtuu kokonaan itsenäisen jälleenmyyjäverkoston kautta.

Käytettyjen autojen kauppaan erikoistunut Vaihtoplus ja kaikille merkeille huoltopalveluja tarjoava Huoltoplus täydentävät Veho Henkilöautojen toimintaa samoin kuin Sixt-autonvuokraus

Veho Hyötyajoneuvot Suomessa

Veho Hyötyajoneuvot myy ja huoltaa Mercedes-Benz- ja Fuso Canter –hyötyajoneuvoja. Tuotekirjo on laaja ja ulottuu kevyistä pakettiautoista raskaisiin yhdistelmärekkoihin. Niiden väliin mahtuvat linja-autot ja erikoisajoneuvot, joista esimerkkinä ambulanssit, paloautot ja eläinlääkintäautot.

Koko maan kattava Veho Hyötyajoneuvojen huoltoverkosto ja valtuutetut huoltoedustajat pitävät kuljetusten pyörät pyörimässä. CharterWay–palvelu takaa kaluston liikkuvuuden kaikissa tilanteissa, tarvittaessa voi vuokrata isommankin kuljetusajoneuvon. Veho Hyötyajoneuvot vastaa itse ajoneuvojensa myynnistä maan laajuisesti, poikkeuksena pakettiautot, joita myydään myös Veho-liikkeissä ja itsenäisissä jälleenmyyjäliikkeissä.

Muu liiketoiminta
Virossa, Liettuassa ja Latviassa Veho toimii Citroënin maahantuojana ja jälleenmyyjänä, Tallinnassa Virossa ja Vilnassa Liettuassa myös Hondan jälleenmyyjänä. Ruotsissa Veholla on jälleenmyyntiliikkeet Tukholmassa, Karlstadissa, Örebrossa ja Falunissa. Merkkivalikoimassa ovat Mercedes-Benz, Nissan, Jeep ja Lancia.

Lisäksi Vehoon kuuluu logistiikkayhtiö Assistor, joka on erikoistunut ajoneuvo- ja varastologistiikkaratkaisuihin. Palveluvalikoima kattaa ajoneuvojen ja varaosien varastoinnin ja toimitusten lisäksi varusteluratkaisuja eri alojen ammattilaisille. Alansa markkinajohtaja Suomessa tarjoaa palveluitaan tänä päivänä yli 20 automerkille useassa toimipisteessä Suomessa sekä Viron Paldiskissa.